Članovi FKK na X. salonu fotografije “Minijature” u Belom Manastiru

Pod pokroviteljstvom Grada Belog Manastira Foto – kino klub “Baranja – film” organizira godišnji salon fotografije pod nazivom “Minijature”. Minijaturom se smatra umanjeni, detaljni prikaz ljudi, biljaka, životinja, vozila, građevina, … u točnom omjeru u odnosu na stvarne predloške. Natječaj je otvoren za sve fotostvaratelje iz Hrvatske a tema je slobodna.

Članovi FKK Đakovo redovno sudjeluju na belomanastirskom salonu, a ovogodišnji X. su neki i osobno posjetili kao grupa. Pri tome su osvojene i nagrade.

Za kategoriji pojedinačne fotografije Suzana Prnjat je osvojila 2. nagradu, i to za rad pod nazivom: SENJ. Za kolekciju fotografija 2. nagradu je osvojila Silvija Butković, za radove pod nazivom: U MREŽI GEOMETRIJE 1, 2, 3, 4. Fotografija pod nazivom KAD DRAVA ZALEDI autorice Lidije Štenc je dobila pohvalu, a druga je pak odabrana za naslovnicu kataloga salona. Na salonu su izložene i fotografije naših članova: Vlatke Berc, Sandre Drmić, Željka Germovšeka i Mire Tiborc – Juriša.

Inače, na ovogodišnjem X. salonu je ove godine sudjelovao 51 autor sa 287 fotografija, od kojih je za izložbu odabrano 250 radova.

Posted in Fotografija, Vijesti