1. mjesto Silviji Butković na foto natječaju “Krajolik moga kraja” Foto kluba Rijeka i HPD Mosor Split

Na fotografskom natječaju pejzažne fotografije kojeg su zajednički raspisali Fotoklub Rijeka i Fotografska sekcija HPD Mosor iz Splita pod nazivom “KRAJOLIK MOGA KRAJA”, naša članica Silvija Butković osvojila je 1. mjesto sa dvije fotografije: Oaza zelene i Zeleno-žuti intermezzo.

Prije 90 godina fotografske sekcije Hrvatskog planinarskog društva Velebit iz Sušaka i HPD Mosor iz Splita odlučile su zajednički pokrenuti natječaj i izložbu pejzažne (planinarske) fotografije. Prepoznavši ovaj vizualni medij kao idealan način prezentiranja ne samo prirodnih ljepota naše domovine, nego i samog planinarstva. Glavni cilj natječaja je pobuditi interes za fotografijom unutar planinarskih klubova, kako bi viđene prirodne ljepote ostale trajno sačuvane. Tako je to bilo davne 1931. godine.

Suvremena verzija izložbe pod nazivom “KRAJOLIK MOGA KRAJA” otvorena je svima, a posebno fotografima amaterima iz svih krajeva domovine čiji je zadatak fotoaparatom otkriti i predstaviti skrivene kutke svoga kraja. Krajolik moga kraja je prostor u kojem smo odrasli, i kojem se stalno vraćamo jer je zauvijek postao dio našeg identiteta.

Izložba će biti postavljena u Rijeci u Galeriji Garbas i u Splitu u galeriji Planinarskog društva Mosor.

Posted in Fotografija, Vijesti