Izložba “70 godina FKK Đakovo” – ponedjeljak, 23.08.2021. u 19 h (Centar za kulturu Đakovo)

  

Grupa ljubitelja fotografije odlučila je mjeseca kolovoza 1951. sazvati Osnivačku skupštinu KLUBA FOTO I KINO AMATERA U ÐAKOVU. To se i dogodilo 22. kolovoza o čemu svjedoči pismo upućeno Savezu foto i kino amatera Narodne republike Hrvatske u Zagrebu. U početku više prevladava fotoamaterizam a tek koncem 50-ih godina razvija se i filmski amaterizam. Od tada Klub neprekidno radi.

U ponedjeljak, 23.08.2021. u 19 sati u Centru za kulturu Đakovo otvaramo našu slavljeničku izložbu gdje predstavljamo klub izborom dokumenata, plakata foto izložbi i filmskih festivala, kataloga, diploma i pohvalnica. Prikazujemo naše projekte, festivale, izložbe, članove kluba, naše prijatelje koji su nam stalna podrška, suradnike i mnoge druge koji nam su pomogli u radu. Svaka od ovih fotografija trenutak su prostora i vremena radi vaših komentara i prisjećanja.

Kako i priliči, nakon slavlja nastavljamo dalje sa realizacijom preostalih projekata, samostalno ili u suradnji s ostalim udrugama: “Volim Đakovo”, “Mjesec hrvatske knjige”, “Zvonila su zvona katedrale naše” i “Svome gradu za blagdane”.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nas posjete u vrijeme klupskih sastanaka ponedjeljkom u 19 sati, u našim prostorijama u potkrovlju zgrade Spomen doma Mate Korodve na adresi vijenac A. Stepinca 10, Đakovo (ulaz 2 kod Porezne uprave, 2. kat). A ako ste zainteresirani, slobodno se i učlanite.

Posted in Vijesti