17. Etno film festival Srce Slavonije – projekcije 29.06.2020.

Miguel Coelho – The Light Footed Train
Vlak El Chepe vozi sjeverozapadnim dijelom Meksika, od obale do unutrašnjosti. Na sredini puta, gdje leže planine Sierra Tarahumara žive plemena Raramuri i Yoreme, držeći se svojih običaja.
Florian Kogler – The Book of Sabeth
Elisabeth “Netzkowa” Mnatsakanjan je književnica, glazbenica i slikarica koja je iz Sovjetskog Saveza emigrirala u Beč. Njene priče, pjesme, glazba i susret sa starom prijateljicom pričaju priču o životu posvećenom umjetnosti i književnosti.
Ludovic Bonleux – Why Kill Them
50 godina poslije, bivši vojnik se vraća u Tlatelolco (dio Mexico City-a), gdje je sudjelovao u masakru desetina pobunjenih studenata.

Aleksej Pavlovsky – Sonnyboy iz Stubičke Slatine
U Stubičkoj Slatini, pored Oroslavlja, živi Krešo Oremuš. Na poslu i izvan njega sličan ostalim “pravim” Zagorcima. Pa ipak, on je još nešto. Strastveni ljubitelj bluesa i vrsni svirač usne harmonike. Ne samo vrsni, već prema tvrdnjama poznatih europskih i američkih glazbenika s kojima je radio, među najboljima na planeti.
Ofelia De Pablo – Sharing the Land
Krajem 70′ godina prošlog stoljeća, populacija vukova u Europi je dovedena na rub istrebljenja. Iako se broj vukova polako obnavlja, sukobi sa vlasnicima ovaca se nastavljaju. Tako je samo u 2018. godini na području Pirenejskog poluotoka (Portugal i Španjolska) ubijeno preko 500 vukova, od kojih su mnogi javno izvješeni kao lovački trofeji.
Doidy Florian – Wind Humans
Priča o migrantima iz Afrike koje se nalaze u južnjoj Francuskoj, čekajući rješavanje svog statusa.
Katalin Ambrus – Pani Doctors – Join the Sisterhood of Water
Ulice indijskog sirotinjskog naselja Khara Kuaa se pretvaraju u živopisnu pozornicu plesa i pjesme dok lokalne žene ispituju ispravnost vode pomoću opreme koju su dobile sudjelovanjem u znanstvenom projektu.

Posted in The Heart of Slavonia 2020., Vijesti