Prva nagrada Silviji Butković na foto-natječaja GEA 2018. „GODIŠNJA DOBA“

Silvija Butković osvojila je 1. nagradu sa fotografijom “Slavonska zima” na fotonatječaju GEA 2018. „GODIŠNJA DOBA“ u organizaciji Hrvatskog geološkog društva (HGD) iz Zagreba. Početkom godine HGD je pozivao svoje članove kao i sve zaljubljenike u fotografiju, geoznanosti i prirodne ljepote, da pošalju fotografije s geološkim pojavama i motivima s naglaskom na različita godišnja doba.

Organizacijski odbor je u travnju 2018. g. glasovanjem odabrao 40 radova (od ukupno 88) koji su sudjelovali u putujućoj izložbi. U vremenu od 13. lipnja do 10. prosinca 2018. izložba je bila postavljena na pet lokacija: (1) INA d.d., (2) HRVATSKI GEOLOŠKI INSTITUT (3) HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ (4) Geološki odsjek PRIRODOSLOVNOG MATEMATIČKOG FAKULTETA, (5) RUDARSKO GEOLOŠKI NAFTNI FAKULTET.

Za vrijeme održavanja izložbe, posjetitelji su glasovali na za to predviđenim listićima, a Organizacijski odbor je 10. prosinca izvršio brojanje i proglasio najuspješnije.

  1. Silvija Butković: Slavonska zima (Državna ergela Đakovo) – 262 boda
  2. Josipa Maslač: Proljeće na Plitvicama (NP Plitvička jezera) – 254 boda
  3. Šimun Aščić: Okršena jesen (Plitvička jezera) – 190 bodova

U srijedu, 12.prosinca 2018. u 18h u Vijećnici Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, najuspješnijim autorima biti će uručene nagrade. Nakon svečanog uručenja uslijediti će prigodna aukcija 40 odabranih fotografija, a prikupljeni iznos će i ove godine biti poklonjen u humanitarne svrhe.

Posted in Fotografija, Vijesti