Novi foto natječaj: Knjiga na godišnjem odmoru (do 30. rujna 2017.)

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog) Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo i Foto kino klub Đakovo organiziraju foto natječaj i izložbu fotografija otvorenu za sve građane, pod nazivom

Knjiga na godišnjem odmoru“. Fotografije za izložbu mogu poslati svi građani. Fotografije moraju odgovarati uobičajenim pravilima predviđenim kod organiziranja izložbe, a određuju ih propozicije koje slijede.

PROPOZICIJE:
1. Tema fotografije mora sadržavati knjigu
2. Fotografije mogu biti crno/bijele ili kolor
3. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku
4. Preporučujemo 300 dpi (ili podesite svoj digitalni fotoaparat ili kameru mobilnog uređaja na najveću rezoluciju)
5. Autor može sudjelovati s najviše 6 fotografija
6. Autor odgovara za sadržaj na fotografiji
7. Fotografije i popunjena prijavnica se predaju:
– putem e-maila (JPG/JPEG format, naziv datoteke mora biti unesen s imenom fotografije u prijavnici u DOC ili PDF formatu) na adresu: fkk.djakovo@gmail.com
– kao zapis na CD-u ili DVD-u (JPG/JPEG format, naziv datoteke mora sadržavati ime fotografije) + prijavnica (DOC, PDF ili na papiru) – donijeti osobno u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Đakovo u radno vrijeme.
8. Organizatori natječaja izraditi će fotografije za izložbu o svom trošku koje će time postati vlasništvo organizatora.
9. Otvorenje izložbe i dodjela nagrada za najbolje fotografije održat će se 16. listopada u Centru za kulturu Đakovo / Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo.
10. Izložba će biti otvorena od 16. listopada do 15. studenog u Centru za kulturu Đakovo / Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo.

ROK ZA PREDAJU FOTOGRAFIJA JE 30. RUJNA 2017.

Sve primljene fotografije pregledati će tročlani žiri i odabrati fotografije za izložbu i nagrade:
– jedna I. nagrada,
– jedna II. nagrada,
– jedna III. nagrada,
– jedna IV. nagrada, i
– jedna V. nagrada.

Svojim potpisom na Prijavnici koju šalju uz fotografije, autori organizatorima daju dozvolu za korištenje u promidžbene svrhe (plakat, novine i sl.), ali ne i za komercijalnu upotrebu.

Svima želimo dobro svjetlo i mirnu ruku, a nama što više fotografija.

Prijavnica:

 Knjiga na godisnjem odmoru (PDF)
 Knjiga na godisnjem odmoru (.doc)

PS. I za kraj … bilo je upita nekih autora oko stavljanja “vodenog žiga” na digitalne fotografije koje šalju na naše natječaje. Sve fotografije koje dolaze pred žiri moraju biti potpuno anonimne i ne smiju sadržavati nikakav dodatni element koji bi otkrio identitet autora. Prema tome, ne ubacujte vodeni žig i svoj potpis na fotografije koje šaljete na foto natječaj.

Kada prođe žiriranje i rezultati budu objavljeni (i izložba otvorena za javnost), Vaše fotografije su Vaše vlasništvo i s njima možete raditi što god želite. Mijenjajte ih, dorađujte, ubacujte svoj potpis ili logotip, šaljite na druge natječaje. Mi ne prisvajamo tuđe vlasništvo i fotografije koristimo na način kako je opisano u propozicijama. A to znači: ispis fotografije na veliki format za samu izložbu, pojavljivanje u katalogu ili nekakvoj reklami same izložbe, kluba, grada. U svim ovim slučajevima uz fotografiju najčešće ide i ime samog autora – Vas.

 

Posted in Fotografija, Vijesti