Nagrade, nagrade, …

Završetkom našeg Etno film festivala aktivnosti u klubu se smanjuju. Pa, iako se većina članova prepustila ljetnom i ranojesenskom odmoru hvatajući malobrojne sunčane i tople dane, ima i onih koju su vrijedno sudjelovali na izložbama fotografija i filmskim festivalima.

U Osijeku je 5. srpnja održan 12. Gastro film fest – revija filmova na temu hrane i pića. Organizatori su Video klub Mursa Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Na festivalu filmovi se ocjenjuju u dvije kategorije:

I. Film recept – dokumentarni film koji mora u cijelosti prikazati (riječju, slikom, tekstom) postupak pripreme nekog gastronomskog pripravka (jela, pića ili kolača). Na osnovu informacija o potrebnom materijalu i redoslijedu rada  i drugima bi trebalo biti moguće izraditi taj pripravak.

II. Otvorena kategorija – igrani film koji treba imati temu ili slikom prikazivati sadržaj vezan za gastronomiju.

Naša članica, Sanja Bježančević osvojila je diplomu za film Obsession (1 min 55 sec) u drugoj kategoriji – igrani film. Autorica potpisuje scenarij i režiju, dok je snimanje i montažu odradio Damir Tomić, dugogodišnji filmski autor sa preko 50 snimljenih filmova.

Opsesija-1 Opsesija-2

Na međunarodnom foto natječaju “Konjarstvo 2014.” u sklopu 5. međunarodnog sajma konjarstva i sersana u Novom Sadu, Silvija Butković je osvojila prvu nagradu za kolekciju fotografija.

NSad_Silvija-2

Na VI. salonu fotografija Minijatura 2014. Beli Manastir, Silvija Butković je osvojila posebnu nagradu za fotografiju OAZA EZELEN. Na ovogodišnji salon prijavio se 91 autor sa 525 fotografije. Organizator ove nacionalne i bienalne izložbe fotografija je Foto-kino klub Baranja-film.

Silvija-Minijature-2014

I za kraj, na foto natječaju “Čovjek – bicikl – čovjek 2014.” u organizaciji FK ZAGI FOTO – Zagreb i Zagrebačkog foto kino saveza, Silvija Butković je osvojila 3. nagradu za fotografiju Preko rijeke.

Silvija-Bicikl-Zg-2014

Posted in Film, Fotografija, Vijesti