Izložbe fotografija u sklopu 48. Đakovačkih vezova i 5. Đakovačkih rezova

Kraj mjeseca lipnja i početak srpnja Đakovo, uz nezaobilaznu smotru folklora, tradicionalno obiluje mnogobrojnim kulturnim manifestacijama: koncertima, izložbama, promocijama i projekcijama. Krenimo (obrnutim) redom.

Biserje-ravnice

U sklopu 48. Đakovačkih vezova, u predvorju Hrvatskog doma (Centar za kulturu) 30.06.2014. u 20 h biti će otvorena izložba fotografija “Biserje ravniceSilvije Butković. Autorici i članici FKK Đakovo ovo je 12. samostalna izložba u kojoj će kroz 80 fotografija ispričati priču o konjima lipicancima, ponosu našeg kraja.

Ptice

Deset dana ranije, 20.06.2014. u 20 h, u istom prostoru (Hrvatski dom), ali na katu, biti će otvorena izložba fotografija gosp. Macieja Szymańskog, veleposlanika Republike Poljske u Hrvatskoj. Autor je zaljubljenik u fotografiju i ptice, što je vidljivo iz samog naziva izložbe, a ujedno je i član žirija na ovogodišnjem Etno film festivalu “Srce Slavonije”.

Rezovi-2014 SS-Katalog_2010-2014

Uz ove dvije izložbe, podsjećamo i na ostale aktivnosti u sklopu manifestacije Đakovački rezovi, prvenstveno na “naš” 11. Međunarodni Etno Film Festival “Srce Slavonije”. Nakon 5 godina održavanje na istom mjestu – Caffe baru Click na Korzu, ovogodišnje izdanje festivala biti će organizirano u Domu HV-a (Kralja Tomislava 15, Đakovo). Time smo pokušali dobiti ponešto intimniji prostor za filmsku publiku.

 

Posted in Vijesti