17. Etno film festival Srce Slavonije – projekcije 30.06.2020.

Rossana Lacayo – The women of the Wangki
Na granici Nikaragve i Hondurasa, na obalama rijeke Coco žive žene plemena Wangki. Kroz povijest trpe nasilje i marginalizaciju zbog neprijateljstava od strane većih etničkih skupina, siromaštva i same činjenice što su žene. Pa ipak, smogle su snage da ostanu udružene i izbore svoje mjesto u okruženju koje obilježava neprijateljstvo i mačizam.
Jorge Agó – The star of Emi Bonilla
Priča o pjevaču Emi Bonilla, legendi španjolske glazbene scene, cople i flamenca.
Igor Galuk – The lillies´seller
Jacinta i njena unuka Indira su migranti iz Bolivije u Argentini. Tijekom proljeća beru cvijeće uz obalu rijeke i prodaju na groblju grada Magdalena. Njihov svakodnevni posao je otežan zbog odnosa lokalnog stanovništva prema pripadnicima starosjedilačkih naroda.

Michele Citoni – 5×7 – the willage in a box
1957. godine, mladi amerikanac talijanskih korijena Frank Cancian gotovo slučajno se našao u gradu Lacedonia na jugu Italije i napravio mnoštvo fotografija grada i ljudi toga kraja. 60 godina poslije, slučajno otkrivenje te kolekcije od 1801 fotografija vraća autora na mjesta i među ljude koji su mu bili inspirirajući motivi.
Luc Gobyn – I AM A FEMALE BULLFIGHTER from Latin America
Marlene Cabrera je mlada “novillera” (ženski borac sa bikovima) iz Meksika. Njezin cilj: postati najbolja u najvećoj areni na svijetu za borbe s bikovima. Iako od malena uključena u ovaj svijet borbi, njen put je dug i težak, jer svijet meksičke mačo – kulture nema razumijevanja za želje mlade žene.
Luc Godonou Dossou – Deep Roots
Borbe pijetlova popularan su “sport” na Tajlandu, Filipinima i Meksiku. Iako za njima vlada veliki interes, ovoj tradiciji prijeti nestanak. Kako Aod, Edgar i Dolores, svatko u svom kraju, pripremaju pijetlove za natjecanja pred publikom.

Posted in The Heart of Slavonia 2020., Vijesti